Besøg hos Witt, Gødstrup - Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn

Gå til indhold

Besøg hos Witt, Gødstrup

Arrangementer > Afholdte Arrangementer > 2023
Lokalhistorisk Forening hos Witt i Gødstrup
Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn besøgte onsdag den 23. og onsdag den 30. august 2023 Witt i Gødstrup.
Der var stor interesse hos medlemmerne i Lokalhistorisk forening for at besøge firmaet Witt i Gødstrup i august måned, så det lykkedes at få en aftale med firmaet om to på hinanden følgende onsdage, så alle ca. 90 interesserede kunne komme med.
På foreningens vegne bød på det første besøg, Kaj Lindbjerg velkommen til de fremmødte, og på det andet besøg bød Carlo Nørtoft velkommen.
De fortalte indledningsvis begge om, at Witt-navnet stammede fra Gjellerup sogn, idet Claus Heinrich Witt indvandrede i 1840 fra Oldeslohe i Slesvig til Gjellerup kirkeby, hvor han fik arbejde hos sadelmager Johan Georg Müller. Senere kom sønnen Hans Frederik Witt i lære hos sadelmageren. I 1882 giftede Hans Frederik sig med høkeren og møllerens datter, der blev kaldt Sine. De fik hurtigt en datter der blev kaldt Stine, der senere giftede sig med smeden Anton Marius Jensen, og de fik sammen otte børn, hvoraf én blev kaldt Aksel, som blev far til Allan Witt, hvis firma i Gødstrup de fremmødte så frem til at høre nærmere om.
På det første besøg kom Allan Witt selv lige og hilste på, men ellers var det Kim Simonsen, der er forretnings-udvikler i firmaet, eller som det hedder på dansk ”Business Development Manager”, der bød velkommen, og med stor indsigt i alle grene af koncernen, fortalte om de mange aktiviteter hos Witt.
Der var rundvisning i flere lokationer, bl.a. i deres helse-afdeling og i deres ”Restaurant domæne”, der netop havde fået en Michelin-stjerne. I de forskellige show-rooms kunne man se mange forskellige ting som er på programmet hos Witt, lige fra store køleskabe, kaffemaskiner, el-cykler og el-løbehjul, robotplæne-klippere, grill og robotstøvsugere, ja man kunne blive ved.
Efter rundvisningen bød Kim Simonsen på kaffe og chokolade, og der var lejlighed til at stille spørgsmål.
Kaj Lindbjerg den ene gang, og Carlo Nørtoft den anden gang, takkede Kim for en spændende eftermiddag med gode fortællinger og interessant rundvisning, hvorefter de overrakte Kim et par flasker rødvin.
20-11-2023 - kl


Tilbage til indhold