Besøg på AGRO-Skolen - Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn

Gå til indhold

Besøg på AGRO-Skolen

Arrangementer > Afholdte Arrangementer > 2023
Lokalhistorisk Forening på Agroskolen.
 
Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn besøgte onsdag den 24. maj 2023, Agroskolen i Hammerum.
Formanden for foreningen, Kaj Lindbjerg, bød velkommen til de 78 deltagere, der var mødt op i foredragssalen på Agroskolen i Hammerum.
 
Tidligere landbrugslærer Birger Rasmussen, fortalte indledningsvis om skolens historie. Skolen der blev indviet helt tilbage i 1928 som Havebrugsskole, baseret på et legat oprettet i 1906 af grosserer Palle Fløe Nielsen.
 
I 1938 blev skolen ændret til en landbrugsskole, og efter en fusion i 1999 med landbrugsskolen i Borris og Kongensgaard ved Lemvig, skiftede skolen navn fra Hammerum Landbrugsskole til Agroskolen Hammerum.
Birger Rasmussen fortalte levende om, hvordan det havde været at være elev, og siden lærer, på skolen.
 
Efterfølgende fortalte skolens nuværende leder, Jeppe Bomann, om skolen i dag, og ikke mindst om skolen i fremtiden, hvor skolen, som i 2018 fusionerede med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, om et par år flytter fra Hammerum til Herning, hvor der skal bygges en helt ny landbrugsskole på Lillelundvej.
Efter kaffe og fællessang i spisesalen, blev deltagerne delt op i tre grupper, hvorefter der var rundvisning på skolen, og besøg på skolens museum, hvor tidligere
landbrugslærer Ivar Viftrup var rundviser.
 
Efterfølgende samledes man igen i foredragssalen, hvor der kunne stilles spørgsmål, og det der interesserede mange var, hvad skal der ske med Agroskolens bygninger i Hammerum efter udflytningen i 2025, men det kom der ingen svar på, Jeppe Bomann henviste til at følge med i pressen i den kommende tid.
 
Aftenen sluttede med fællessang, hvorefter Kaj Lindbjerg takkede Jeppe Bomann, Birger Rasmussen og Iver Viftrup for en god aften, og overrakte hver et par flasker vin.
07-06-2023 -kl

Se billeder fra aftenen her
Tilbage til indhold