Besøg på Hjertet, Ikast - Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn

Gå til indhold

Besøg på Hjertet, Ikast

Arrangementer > Afholdte Arrangementer > 2022
Lokalhistorisk Forening i Hjertet
 
Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn (LHFGS) besøgte den 4. maj ”Hjertet” i Ikast
Efter to års ventetid pga. Coronaen, lykkedes det den 4. maj, Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn, at få afviklet et af årets arrangementer, et besøg i ”Hjertet” i Ikast.
 
Formanden for foreningen Kaj Lindbjerg, kunne indledningsvis fortælle, at stedet hvor ”Hjertet” ligger, indtil 1970, var en del af Gjellerup Sogn, men efter kommunalreformen, hvor bl.a. Gjellerup Kommune blev sammenlagt med Herning, blev også kommunegrænsen mod Ikast ændret, og dermed også sognegrænsen, så ”Hjertet” ligger nu i Fonnesbæk Sogn.
Chefen for Erhverv, Bosætning og Fritid i Ikast-Brande Kommune Lone Jager Neldeberg, fortalte de ca. 50 fremmødte, om stedet, - idégrundlaget og måderne huset kan bruges.
 
”Hjertet”, der er tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller, og opført med KPC som totalentreprenør, er blevet til i samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Kommune, Bestseller, den internationale skole, Realdania, samt en lang række virksomheder, fonde og sponsorer.
Multihuset og Aktivitetsparken kan frit benyttes af alle, enkeltpersoner såvel som foreninger, blot under ansvar for at passe på huset, og rydde op efter sig selv.
 
Lone Jager Neldeberg viste rundt, og fortalte om husets indretning, og omgivelserne udenfor, alt sammen til stor interesse for de fremmødte.
 
Efter kaffen, sluttedes aftenen af med at høre Frihedsbudskabet, læst af Johannes G. Sørensen, fra BBC den 4. maj 1945. Forsamlingen sang derefter ” En lærke letted” efter at formanden for foreningen, Kaj Lindbjerg, havde fortalt om baggrunden for sangen fra 1945.
Lone Jager Neldeberg viste rundt, og fortalte ude og inde om ”Hjertet”
Tilbage til indhold